Neden Kurumsal Hosting Tercih Etmeliyim?

Şirketler için Kurumsal Hosting altyapısı her zaman önemli bir ayrıntı olmuştur. İnternet’in gelişmesi ve yaygınlaşması ile satış, pazarlama ve diğer her türlü operasyonlar hem eposta hem de internet portalları üzerinden takip edilmeye başlandı. Bu noktada sitenizin hosting altyapısı ne kadar kaliteli ve sorunsuz ise iş süreçlerinizi daha kolay takip edip satışa kolayca dönüştürmeniz mümkün. Ancak şirketinizin internet aktivitesi arttıkça ve büyüdükçe hosting altyapınızın da profesyonelce yönetilmesi gerekmektedir. Bu yazımızda hangi noktalara dikkat etmeniz gerektiği hakkında önemli ayrıntılar bulacaksınız. Şirketimizden aldığınız hizmetlerle ilgili teknik ve detaylı bilgiyi şeffaf bir şekilde almanız bizim için bir şirket kültürüdür.

Bulut.net.tr Kurumsal Hosting paketleri gerek web alanı gerekse eposta barındırmanız için ufak başlangıç paketlerinden limitsiz ve yüksek kaynaklara sahip özellikler sunmaktadır.

Web Alanı: 50 GB’dan başlayıp Limitsize kadar varan ihtiyaçlarınız için size sunulan özelliktir. Site, Portal veya şirket ile ilgili dosyalarınız, Eposta içerikleriniz ve ek dosyalarınız bu disk alanı içerisinde barınır.

CPU ve Ram: Site ve Portalnızın ziyaretçilerinize her sunulduğunda sunucularımız üzerinde belirli bir CPU ve Ram tüketir. Bu ihtiyacı paketlerimizde size özel tanımlanan CPU ve Ram kaynakları üzerinden kullanırsınız. Ekstra ihtiyaçlar ve özel çözümleriniz için bu kaynakların yükseltilmesi mümkündür. Bu sayede web projenizin sorunsuz ve kesintisiz çalışması hedeflenir.

Eposta Kotası: Diğer şirketlerin aksine Bulut.net.tr hosting paketlerinde daha yüksek mail kotası tanımlayabilirsiniz. Eposta kutusu başına 5 GB gibi yüksek bir kapasite ile eposta içeriğiniz güvenli olarak depolanır.

Saatlik Eposta Gönderim Limiti: Bireysel Hosting paketlerinde genelde spam eposta çıkışını önlemek adına saatlik bir eposta gönderim limiti bulunur. Genelde bireysel paketlerde saatlik 50 eposta gönderimi yapılabiliyorken Kurumsal Hosting paketlerimizde bu limit saatlik 400 eposta olarak belirlenmiştir. Ancak özel durumlarda bu limiti bazı kriterlere bağlı olarak değiştirebilmekteyiz.

Eposta Dağıtımı: Şirketinize ait bir eposta adresinden partnerinize, iş ortağınıza veya müşterinize gönderim yaptığınızda yaşanılan en büyük sorunlardan birisi epostanın ulaşmamasıdır. Bulut.net.tr Kurumsal Hosting paketlerimizde gönderdiğiniz her eposta birden fazla dağıtım sunucusu ve IP adresi üzerinden gönderilir. Bu sayede eğer epostanızı bir dağıtım sunucusu herhangi bir teknik sebepten dolayı gönderemiyorsa sıradaki diğer eposta dağıtım sunucusu dener.

Ücretsiz SSL Sertifikası: Aldığınız her Kurumsal Hosting paketi ile sitenize özel ücretsiz bir SSL Sertifikası tahsis edilir. Site, Portal veya Web Projenizin kullanacağı bu SSL Sertifikası sayesinde verileriniz güvenli bir şekilde alınıp verilir. Saldırganlardan verinizi koruyup maksimum güvence altında tutabilirsiniz. Ek olarak Google son yıllarda güncellediği politikası nedeniyle SSL Sertifikası kurulu sitelere arama sonuçlarında daha çok öncelik vereceğini duyurdu. Hem müşterilerinize hem de Google’a güven vermek için SSL Sertifikası gün geçtikçe daha önemli hale geliyor.

Dikkatinizi çektiğimiz bu noktaların tümü Kurumsal Hosting paketlerimizde sunuluyor. Paketlerimizi aşağıdan inceleyip aklınızda daha farklı sorular olması durumunda bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yazar: Emre S.
Yazar

Emre S.

Bilgisayar Mühendisi. Bulut Bilişim ve Sanallaştırma Danışmanı.

Tarih: