Hosting

Standard $ 1.99 / aylık başlayan fiyatlarla
Amazon AWS - DO Altyapısı
1 Site Barındırma
1 GB RAM
1 CPU
15 GB NVMe Disk Alanı
150 GB Trafik
Ücretsiz SSL
SSH Desteği
Git Desteği
Professional $ 2.99 / aylık başlayan fiyatlarla
Amazon AWS - DO Altyapısı
5 Site Barındırma
2 GB RAM
2 CPU
25 GB NVMe Disk Alanı
250 GB Trafik
Ücretsiz SSL
SSH Desteği
Git Desteği
Premium $ 4.99 / aylık başlayan fiyatlarla
Amazon AWS - DO Altyapısı
15 Site Barındırma
2 GB RAM
2 CPU
35 GB NVMe Disk Alanı
350 GB Trafik
Ücretsiz SSL
SSH Desteği
Git Desteği

Amazon AWS

Amazon AWS küresel altyapısının gücü.

Anycast DNS

Amazon AWS Global Accelerator ile %60 hızlandırılmış küresel bir DNS deneyimi sunuyoruz.

Hızlı DNS, Hızlı Siteler

Rekabetinizi daha hızlı açılan siteniz ile bir üst seviyeye taşıyın.

Anycast DNS

Hosting Özellikleri

Partnerlerimiz ve sunduğumuz ek seçenekler ile Web Hosting servislerimizi hiç olmadığı kadar zengin bir özellik listesiyle sunuyoruz.

Amazon AWS

Amazon AWS verimerkezi ağında çalışan Ayncast DNS servisi.

CloudLinux OS

Güvenli bir işletim sistemi ortamı için CloudLinux tercih ediyoruz.

NVMe Disk

NVMe diskler sayesinde SSD'nin de ötesinde okuma yazma hızı sağlıyoruz.

cPanel

Sektörün en gelişmiş kontrol paneli cPanel sunucularımıza güç veriyor.

Ücretsiz SSL

Tüm hosting paketleri ücretsiz SSL sertifikaları içermektedir.

WordPress Manager yeni

WordPress Manager ile birden fazla sitenizi tek panelden yönetin.

Node.js Desteği yeni

Tüm sunucularımızda Node.js kullanarak uygulama geliştirebilirsiniz.

CloudFlare Railgun

CloudFlare Railgun entegrasyonu sayesinde hızlı açılan siteler.

Zararlı Yazılım Tespiti

Tüm sunucularımız sürekli zararlı yazılımlara karşı taranır.

Git Desteği

Hesabınızda Git komutlarını kullanarak bir repo oluşturabilir veya varolan bir repoyu kopyalabilirsiniz.

SSH Desteği

SSH bağlantısı ile hosting hesabınızı bir profesyonel gibi yönetin.

Sorunsuz Email

Farklı konumlarda bulunan email dağıtım sunucularımız sayesinde gönderilemeyen mailiniz kalmasın.

Hosting Paketlerini Karşılaştır

Hosting paketlerimiz hakkında tüm detaylara aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz. Tüm sunucularımız aynı kalite ve standartlarda size hizmet vermektedir. Lütfen paketlerimizi satın almadan önce kullanacağınız yazılım ile farklılık göstermediğine emin olsunuz. Sormak istediğiniz teknik detayları bize satış öncesi destek departmanımıza iletebilirsiniz.

Premium $4.99/ay Professional $2.99/ay Standard $1.99/ay
Temel Özellikler
Site Barındırma 15 5 1
NVMe Disk 35 GB 25 GB 15 GB
Trafik 350 GB 250 GB 150 GB
Ram 2 GB 2 GB 1 GB
İşlemci 2 2 1
Subdomain Sınırsız 10 5
MySQL Sınırsız 5 1
E-Posta Adedi Sınırsız 10 5
E-Posta Kotası 10 GB 10 GB 10 GB
Saatlik E-Posta Gönderimi 50 50 50
Ücretsiz SSL
WordPress Manager
SSH
Git
WP-Cli
Tenkik Özellikler
Php 5.3 - 8.1
Php Sürümü Değiştirme
URL-Rewrite ve .htaccess
Ioncube
Fiyatlandırma
Aylık $9.99 $5.99 $3.99
Yıllık (%24 İndirim) $7.49 $4.49 $2.99
2 Yıllık (%37 İndirim) $5.99 $3.99 $2.49
3 Yıllık (%49 İndirim) $4.99 $2.99 $1.99
Satın Al Satın Al Satın Al

Bizi Müşterilerimizden Dinleyin

"İthalat ve İhracat yapan şirketimizin Dünya genelinde bir çok tedarikçisi ve müşterisi var. Email servislerinin sürekli çalışıyor olması ve daha da önemlisi mail attığımızda yerine ulaşması işimizin en kritik noktası. Bulut.net.tr Hosting hizmetlerinin mail servisleri gerçekten çok güzel çalışıyor."

"Robotik ve Yapay Zeka üzerine yazdığım materyallerimi web sitemde yayınlayarak öğrencilerime ulaştırıyorum. Sitemin sürekli erişilebilir olması için ve yurt dışından da kolayca ziyaret edilebilmesi için CloudFlare destekli Bulut.net.tr Hosting hizmetlerini tercih ediyorum."

"Profesyonel işim gazeteciliğin yanında bir kaç adet blog sitem üzerinden güncel haberleri, düşüncelerimi ve yaptığım röportajları yayınlıyorum. Sitelerimin sorunsuz açılmasının yanında email üzerinden röportajlarımı yaparken de Bulut.net.tr hizmetleri ihtiyacımı mükemmel şekilde karşılıyor."

Hosting Bilgi Merkezi

Hosting hizmetlerimizin tümü Amazon AWS, DO ve Linode gibi bulut servis sağlayıcılar üzerinde çalışmaktadır.

Sıkça Sorulan Sorular

Hosting nedir?

Hosting, web sitenizi ve tüm bileşenlerini internete bağlı sunucularda depolayan bir hizmettir. İnsanların sitenizi bulabilecekleri, içeriğinizi görüntüleyebilecekleri ve sunduğunuz hizmetleri kullanabilecekleri bir yer olacağı için web sitenizin önemli bir parçasıdır. En yaygın hosting hizmeti, paylaşımlı hosting hizmetidir. Bu, web sitenizin bir sunucuyu diğer birkaç web sitesiyle paylaştığı anlamına gelir. Bu, nispeten ucuz olduğu için yeni başlayanlar için harikadır, ancak büyük miktarda trafik bekliyorsanız veya sitenizin nasıl kurulduğu üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmak istiyorsanız, bu sizin için en iyi seçenek olmayabilir.

Hosting nasıl çalışır?

İnternetin ilk zamanlarında bir web sitesi oluşturmak istiyorsanız HTML ve diğer kodlama dilleri hakkında teknik bilgiye sahip olmanız gerekiyordu. Ayrıca kendi alan adınızın ve hosting hesabınızın olması gerekiyordu. Tüm bunlara sahip olduğunuzda, bir sunucuya içerik yükleyerek ve ardından başkalarının görmesi için çevrimiçi yayınlayarak web sitenizi oluşturmaya başlayabilirsiniz. Bu süreç yıllar içinde önemli ölçüde değişti. Bugün, birçok farklı türde web barındırma hizmeti mevcuttur. Bu hizmetlerin çoğu, site oluşturma araçları ve e-ticaret işlevi gibi özel özellikler de sunar. Bir hosting şirketi, esas olarak, dosyaları sunucularına yüklemenize ve bunları İnternet üzerinden erişilebilir hale getirmenize izin veren bir internet servis sağlayıcısıdır (ISS). Tipik olarak bu, bir FTP istemcisi (Dosya Aktarım Protokolü) kullanmayı içerir.

Neden bir hosting hizmetine ihtiyacınız olabilir?

Kendi online işinizi kurmayı veya sadece kişisel bir web sitesi kurmayı düşünüyorsanız, sitenizi buluta yüklemek için bir yola ihtiyacınız olacak. Özel bir sunucu en esnek seçenektir, ancak aynı zamanda en pahalısıdır. Yalnızca fotoğrafları ve diğer statik dosyaları paylaşmak istiyorsanız, Dropbox gibi ücretsiz bir hizmeti kullanabilirsiniz. Ancak kredi kartıyla ödeme kabul eden bir e-ticaret sitesi işletiyorsanız, bir hosting platformunu kullanmanız gerekir. Bu, insanların güvenli bir bağlantı üzerinden ödeme bilgilerini gönderebilecekleri bir satış sayfası ve alışveriş sepeti sağlayacakları anlamına gelir. İlgili tüm satış raporlama özelliklerine erişiminiz olacak ve müşterilerinizin kredi kartı bilgilerinin dolandırıcılardan korunduğundan emin olabilirsiniz.

Farklı hosting türleri nelerdir?

Bugün birkaç çeşit web barındırma mevcuttur. Bu seçeneklerden birini kullanabilir veya bir hizmet kombinasyonu sunan bir ana bilgisayar bulabilirsiniz.

Paylaşımlı Hosting: Bu seçenek hızlı ve ucuzdur, ancak bazı dezavantajları da vardır. Tek bir sunucu, farklı uygulamalar çalıştıran ve farklı miktarlarda bant genişliği kullanan birçok siteyi barındırır. Siteniz çok fazla trafik alıyorsa, sunucudaki diğer siteleri yavaşlatabilir.

Sanal özel sunucular (VPS): Bu seçenek ile sadece sitenizi barındıran kendi sunucunuz olur. Ancak, aynı sunucuda birden fazla site olabileceğinden, gerçekten “özel” değildir. Ancak, aynı anda birçok siteyi etkileyen güvenlik ihlallerine karşı koruduğu için, paylaşılan barındırmadan daha fazla güvenlik sunar.

Özel sunucular (Dedicated Server): Özel sunucular, yüklerin son derece yüksek olduğu ve güvenliğin son derece önemli olduğu daha büyük operasyonlar içindir. Sağlayıcı, adanmış sunucunun donanım ve yazılım yapılandırmasının tüm yönlerini ele alır. Hibrit barındırma: Bu, yukarıdaki seçeneklerin herhangi bir kombinasyonunu ifade eder. Örneğin, donanım yapılandırmaları üzerinde sınırlı denetime sahip kendi sunucunuza sahip olmak için kısmen VPS kullanabilirsiniz.

Hosting seçerken göz önünde bulundurmanız gerekenler nelerdir?

Bir hosting hizmeti seçerken göz önünde bulundurulması gereken birçok faktör vardır. İnternet uçsuz bucaksız bir yer ve aralarından seçim yapabileceğiniz binlerce hosting firması var. Ancak, bu şirketlerin çoğu hak ettiğiniz standartları karşılayamıyor. Hala işletmeniz için en iyi web hosting hizmetini arıyorsanız, bu ipuçlarını değerlendirmek için zaman ayırın.

Hosting için NVMe Disk Neden Önemli?

NVMe Hosting ile daha hızlı açılan web sitelerine sahip olabilirsiniz. Hosting hesabınızda barındırdığınız bir web sitesi, örneğin WordPress tabanlı bir blog örneğinden gidelim, ziyaretçilerin her bir işlem yapmasıyla diskler üzerinde sorgular yapmaktadır. Bu sorgular genellikle MySQL veritabanına yapılarak kullanıcıya yaptıkları işleme uygun şekilde içerik sağlanır. Okuma yazma hızı bu noktada sunucu tarafında önem arz ediyor. Sunucuda kullanılan diskler ne kadar hızlı olursa bu sorgu işlemleri daha kısa sürede sonuçlanır.

NVMe (non-volatile memory express) diskler için SSD disk teknolojisinin bir adım daha ilerisi ve daha performanslı hali diyebiliriz. SSD diskler anakart bağlantısını SATA arabirimi üzerinden yaparken NVMe diskler PCI arabirimi kullanır. NVMe diskler, SATA disklerde çok, çok daha hızlıdır. PCIe 3.0 – şu anki PCI Express standardının nesli saniyede 3.9 gigabayt (Gbps) maksimum hız transferi yapabilir. En hızlı SATA SSD’lerden biri olan Samsung 860 Pro, yaklaşık 560Mbps okuma ve yazma hızına sahiptir. İki farklı disk teknolojisini karşılaştırdığımızda arada 8 kata kadar çıkan bir performans artışı olduğunu görüyoruz.

Yazar: Emre S.
Yazar

Emre S.

Bilgisayar Mühendisi. Bulut Bilişim ve Sanallaştırma Danışmanı.