WordPress Nedir? Nasıl Kullanılır?

WordPress dünyadaki en büyük ve en popüler içerik yönetim sistemidir. 70 milyondan fazla web sitesi zaten WordPress kullanıyor ve bu sayı giderek artıyor. WordPress, kullanıcı dostu arayüzü nedeniyle kullanımı kolaydır. Herkes bir web sitesi kurabilir. WordPress nedir sorusunun cevabını sizin için özetliyoruz.

Wordpress Nedir?
WordPress Nedir?

İşinizi ya da Fikrinizi Pazarlamanın En İyi Yolu

Bu sadece internette olmakla ilgili değil, yaptığınız işle ilgilenen insanlar tarafından bulunmanızla ilgili. Web sitenizi WordPress’te oluşturmanız için 10 neden:

  1. Kullanımı kolay.
  2. Kurulumu kolay.
  3. Kurulduktan sonra yönetimi kolaydır.
  4. Çok az teknik uzmanlık gerektirir veya hiç gerektirmez.
  5. İnanılmaz bir geliştirici topluluğu var.
  6. Nasıl kullanılacağını öğrenmenize ve bundan en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olacak harika destek kaynakları var.
  7. Sitenizi özelleştirmek için kullanılabilecek muazzam bir ücretsiz tema ve eklenti deposuna sahip.
  8. SEO dostu. Web sitenizi Google ve Bing gibi arama motorları için kolayca optimize etmenize olanak tanır.
  9. Müşterilerinizi, ortaklarınızı ve meslektaşlarınızı etkileyecek seviyede yüksek kaliteli bir tasarıma sahip profesyonel görünümlü bir web sitesi oluşturmanızı kolaylaştırır.
  10. Harika görünen bir web sitesi oluşturmak için en iyi platformdur.

Önemli bir not: WordPress sadece bloglar için değildir. E-ticaret siteleri de dahil olmak üzere her türlü web sitesini oluşturabilirsiniz.

WordPress ile Ne Tür Web Siteleri Yapılabilir?

  • Şirketinizi ya da markanızı yansıtacak bir kurumsal site.
  • Ürünlerinizi satabileceğiniz bir e-ticaret sitesi.
  • Harika yazılar paylaşabileceğiniz bir blog sitesi.
  • Çektiğiniz hobi ya da pro fotoğraflarınızı paylaşabileceğiniz bir galeri sitesi.
  • Yerel ve global gündemi paylaşabileceğiniz bir haber sitesi.
  • Bir çok farklı kategorideki ilanlar için bir ilan sitesi.
  • Belirli bir konuda uzmanlık gerektiren konular için yardım sitesi.
  • Aracılık hizmetlerinizi üst seviyeye taşıyacak emlak sitesi.

WordPress Web Sitelerinin Yönetimi Kolaydır

İşletmeniz için bir web sitesi oluşturmak ilk başta göz korkutucu olabilir. Alan adından tasarıma kadar göz önünde bulundurulması gereken o kadar çok şey var ki ve bunun için ne kadar çok endişelenirseniz, gerçekten yapmak için o kadar az zamanınız kalır!

WordPress’i bu kadar harika yapan şey, herhangi bir kodlama becerisi gerektirmemesidir. Özel bir tema oluşturmak veya siteyi oluşturmak ve barındırmak için bir yazılımcı kiralamanız gerekmez. WordPress ile her şeyi kendiniz birkaç saat içinde ve neredeyse hiç teknik bilgi olmadan kurabilirsiniz.

Web Sitenize WordPress ile Hayat Verin

WordPress çok güçlüdür ancak kullanımı çok kolaydır. Kodlama veya web tasarımı konusunda deneyim sahibi olmanızı gerektirmeyen, kullanımı kolay bir arayüze sahiptir. Ürünlerinizi veya hizmetlerinizi tanıtmak isteyen teknik bilgisi olmayan kişiler için mükemmeldir. WordPress SEO dostudur, bu nedenle Google arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer alabilir ve web sitenize gelen trafiği artırabilirsiniz. WordPress kullanmanın bir başka harika yanı da, onun sadece bir blog platformu olmamasıdır, aynı zamanda onu bir iş web sitesi veya bir e-ticaret web sitesi olarak da kullanabilirsiniz!

WordPress, başlarda blog yazmak için geliştirilmiştir ancak günümüzde 60 milyondan fazla web sitesine güç sağlayan açık kaynaklı bir içerik yönetim sistemine dönüşmüştür. Bir WordPress sitesinin ana avantajı, kullanım kolaylığıdır. Örneğin Bulut.net.tr hosting hizmetimiz, WordPress için tek tıklamayla kurulumların yanı sıra kontrol panelleri aracılığıyla yönetim kolaylığı sunar; bu, en deneyimsiz kullanıcıların bile bir web sitesi kurmasını çok kolaylaştırır.

WordPress ayrıca e-ticaret siteleri için güçlü bir araçtır ve ürünleri doğrudan sitenizde satmanıza izin veren birçok eklentiye sahiptir. Örnek olarak WooCommerce bunların arasında en bilinenlerinden birisidir.

WordPress, diğer bazı web sitesi oluşturucularından daha kolaydır, ancak özelliklerden veya yeteneklerden yoksun değildir. WordPress sürümlerini indirmek ücretsizdir çünkü açık kaynaktır, ancak sundukları özelliklere bağlı olarak ücretli premium temalar ve eklentiler de vardır.

Harika Bir Topluluk Deneyimi

WordPress, web siteleri oluşturmak için en popüler yazılımdır. Ücretsizdir, açık kaynaklıdır ve kullanımı kolaydır. Dahası, istediğiniz her tür web sitesini çok hızlı bir şekilde oluşturmanıza yardımcı olabilecek binlerce tema ve eklentisi mevcuttur. Kendinize ait fikirlerinizi paylaştığınız bir blog sitesi mi istiyorusunuz? Hiç sorun değil. Şirketinizi ve markanızı temsil edecek kurumsal bir site mi istiyorsunuz? Bunun için binlerce tema var. Ürünlerinizi online ortamda satmak mı istiyorsunuz? WooCommerce ücretsiz ve kurulumu çok basit.

Temalar

Temalar, WordPress web sitenize uygulayabileceğiniz önceden hazırlanmış tasarımlardır. Resmi WordPress Tema Rehberinde binlerce güzel tema mevcuttur. Tüm farklı şekil ve boyutlarda gelirler, bu nedenle ne tür bir site oluşturmak isterseniz isteyin ihtiyaçlarınıza uygun olmalıdırlar. WordPress topluluğunda binlerce ücretsiz tema olduğu gibi aynı zamanda son derece profesyonel şekilde hazırlanmış ücretli temaları da satın alıp basit bir şekilde kurabilirsiniz.

Eklentiler

WordPress eklentileri, web sitenizin işlevselliğini artırabilen ve onu basit bir statik sayfadan çok daha güçlü hale getiren ek yazılım parçalarıdır. Ayrıca kurulumları ve kullanımları da çok kolaydır – sadece WordPress Admin sayfanızdan bir eklentiyi arayın, kurun ve etkinleştirin.

Destek Topluluğu

WordPress kullanan milyonlarca insan var, yani asla yalnız değilsiniz. Bir sorunla karşılaşırsanız veya bir şeyin nasıl çalıştığıyla ilgili sorularınız olursa, size yardım etmeye hazır aktif bir destek topluluğu vardır. Aradığınız yardımı Facebook ve Twitter’da ve ayrıca web’deki en iyi destek forumunda bulabilirsiniz: WordPress Stack Exchange.

Doğru Tema ve Eklentilerle Tam İstediğiniz Gibi

Yeni siteniz için işletmenizin ya da markanızın kurumsal kimliğine uygun bir WordPress teması seçmelisiniz. Bu, çevrimiçi varlığınızın geri kalanıyla aynı renklere, yazı tiplerine ve tasarım öğelerine sahip bir şablon seçerek yapılabilir. Web sitenizin istediğiniz gibi görünmesini sağlamak, iyi çalıştığından emin olmak kadar önemlidir. Ürününüze çok fazla zaman ve enerji harcadınız, bu nedenle sizi gururlandıran bir sitede onu gösterebilmelisiniz.

Farklı temalar ve eklentiler denemek, web sitenizin tam istediğiniz gibi görünmesine yardımcı olacaktır. Doğru temayla siteniz daha profesyonel görünecek ve eklentiler size işiniz için faydalı olan ekstra işlevsellik sağlayacak.

En çok sorulan sorulardan birisi, doğru WordPress temasının nasıl seçileceğidir. Aralarından seçim yapabileceğiniz çok şey var ve kafa karıştırıcı olabilir. WordPress temalarıyla başlamak için harika bir yer, WordPress.org‘un ücretsiz temalar dizinidir. Aralarından seçim yapabileceğiniz 27.000’den fazla ücretsiz WordPress teması var ve seçimlerinizi daraltmakta güçlük bile çekebilirsiniz.

İhtiyacınız olan ilk şey, kullanmak istediğiniz eklentileri destekleyen bir temadır. İkinci düşünce temanın tasarımıdır. Web sitenizin kafanızda nasıl göründüğüne dair bir fikriniz varsa, aklınızdaki o görsele uygun bir tema kullanabilirsiniz.

Eklentiler, web sitenizde her türlü şeyi yapmanıza izin veren ve önceden hazırlanmış WordPress kod parçacıklarıdır. Sitenizi kişiselleştirmenin ve ihtiyaçlarınıza tam olarak uymasını sağlamanın en kullanışlı yollarından biridir. En popüler eklentiler, iletişim formları, fotoğraf galerileri, slayt gösterileri ve sosyal medya entegrasyonu gibi işlevler sağlar. WordPress eklenti kitaplığında bulunurlar ve Admin panelinde bulunan “Eklentiler” menü seçeneğinin altındaki “Yeni Ekle” düğmesine tıklayarak ücretsiz olarak indirilebilirler. Bu sayfayı her ziyaret ettiğinizde, farklı bir yeni eklenti seçimi olacak, bu yüzden düzenli olarak tekrar kontrol etmenizde fayda var!

Bir Web Sitesi Fikriniz Varsa, Şimdi Başlayın!

İlk web sitenizi çalışır duruma getirmek söz konusu olduğunda, dikkate alınması gereken birçok farklı unsur vardır. Bu makaleyi okuduğunuza göre, başarılı ve ilgi çekici bir site veya blog oluşturmak için neyin gerekli olduğuna dair en azından temel bir fikre sahip olduğunuzu söyleyebiliriz.

Harika bir WordPress Hosting hizmetini yaratıcılığınızla birleştirdiğinizde, aylarca hatta belki de yıllarca SEO’nun zirvesinde olacak bir web sitesi oluşturmuş olacaksınız.

Bulut.net.tr WordPress Hosting hizmetinin bazı öne çıkan detayları:

  • Otomatik WordPress Kurulumu
  • Çoklu WordPress Yönetim Paneli
  • Ücretsiz SSL
  • WP-CLI Desteği
  • SSH ve Git Desteği
  • Ücretsiz LiteSpeed Cache Eklentisi
Yazar: Emre S.
Yazar

Emre S.

Bilgisayar Mühendisi. Bulut Bilişim ve Sanallaştırma Danışmanı.

Tarih: